Orsaker till otrohet

Otrohet idag är ett ganska frekvent problem bland par. Det finns många orsaker till varför otrohet kan framkomma inom förhållanden eller äktenskap. Kvinnor och män är lika benägna till att göra det som är det mest oacceptabla mot deras partner, det vill säga att vara otrogna mot dem och med detta sabotera hela deras förhållande.

Vad räknas som otrohet ?

Detta är ganska varierande från par till par. Vissa par som har varit ihop ett bra tag kan anse att en kyss eller till och med bara tanken att vara tillsammans med någon annan än deras partner räknas som otrohet. Däremot bland yngre generationer och nya par behöver inte detta betyda lika stort problem och kan diskuteras bland dem såvida de inte har haft sexuell relation till en annan person eftersom det då genast räknas som otrogenhet.

Orsaker till otrohet

Vad leder till otrogenhet inom ett förhållande?

Om vi sammanställer alla eventuella möjligheter så är den mest förekommande orsaken bristen på kommunikation. Så länge vi kan prata om allt med vår partner och natgurligtvis ser en framtid för förhållandet, så spelar det ingen roll om det handlar om sex eller andra ämnen, kommunikation är alltid den bästa lösningen för alla. Om vi inte tar hänsyn till vår partners tankar och vilja, byggs dessa saker upp inombords hos båda delarna, lagras som spänning och helt plötsligt letar man efter någon annan som tar hänsyn till och lyssnar på det man har att prata ut. Denna processen är långsam, stabilitet är viktigt för par som bor ihop, men bristen på kommunikation kan leda till oväntade situationer och missförstånd. Anledningen till att vara i ett förhållande är fär att kunna dela med sina tankar med sin partner oavsett vad det handlar om, sex eller vardagliga tankar. Gör man inte det så hamnar man i ett förhållande där man efter en stund känner sig ensam och inte längre trivs. Sannolikheten för otrogenhet är mycket större om våra problem är kopplade till sexuella problem inom förhållandet och inte är diskuterade. De som inte pratar om deras sexuella problem och tankar med deras partner kan efter ett tag känna att de inte mår bra inom förhållandet och vill ofta lösa det dem själv genom att masturbera. Det är lika vanligt bland kvinnor och män att de söker efter spänning på gratis porr sidor eller tänker på andra sexuella minnen som får dem att bli kåta. Detta är dock inte ett bra förtecken inom en relation eftersom intimiteten kommer att hamna i skymundan ännu mer på detta vis och längtan efter sin partner, och i slutändan letar man efter glädje och intimitet hos någon annan.

Är det okej att ha en älskare?

I ett normalt och friskt förhållande, som handlar om monogami är det absolut förbjudet att ha en älskare vid sidan om sin partner. Det finns däremot öppna förhållanden där det ibland, baserat på överrenskommelse är tillåtet att ha samlag med andra människor utifrån förhållandet, men detta är ganska exceptionellt och sällsynt. Trotts detta finns det jätte många som lever inom förhållande och ändå har en älskare vid sidan om sin partner. Dessa människor vill inte förlora sina förhållanden eller deras partner, men ändå är det något som de är missnöjda med och inte kan eller vågar prata om med deras livskamrat vilket leder till att de istället väljer den lätta vägen och skaffar sig en älskare eller älskarinna.

Är män och kvinnor otrogna lika ofta?

Både män och kvinnor som är i förhållanden kan ha älskare eller älskarinnor och tyvärr är det många som är otrogna mot deras partner. För de som inte vill göra slut eller skiljas innebär detta en stor risk, då de har mycket att förlora om sanningen kommer fram. Otrohet är inte lätt att förlåta och bara lägga åt sidan.  Det visar sig att män generellt oftare hamnar i situationer då de på något vis är otrogna mot deras partner, men det finns många kvinnor som har sexuella förbindelser vid sidan av äktenskapet eller förhållandet.

Kan otrohet leda till ett förhållandes slut? Relationer med par som annars har det stabilt men inte är helt hundra procent nöjda inom deras äktenskap sexuellt, tar oftast slut. Män anser otrohet som något som är helt oförlåtligt av deras kvinnliga partner medan tvärtom kvinnor oftast ändast är upprörda på grund av den känlomässiga delen. Alltså att deras partner kan ha utvecklat känslor för den tredje partnern. De är generellt mer villiga att bortse ifrån små affärer än när det är känslor inblandade. Dessa scenarier leder oftast till ett förhållandes slut och vi kan även uttala med säkerhet att det oftast blir så att den otrogna personen skaffar kännslor för den tredje personen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s