Allt om analsex

Namnet härstammar från det latinska ordet för ändtarm (Anus). Det talas fortfarande inte så öppet om ämnet eftersom det än idag på sätt och vis anses vara tabu även fast många faktiskt tycker om det och rutinvis har analex med sin partner. Analsex ansågs vara ett välkänt könsumgänge redan i antika Egyptien och antika Grekland. I Sparta och Aten var begreppet mer eller mindre förknippat med homosexualitet. Dåtidens grekiska kvinnor försökte att bevara deras oskuld genom att ha samlag på detta sättet. Den judiska religionen motstred och fördömde delikventerna och betraktade det onaturligt och vidrigt och ibland även straffades med döden.

Idag är det många blandade tankar och åsikter kring ämnet. Vissa tycker att det är upphetsande medan andra anser det vara motbjudande. Oavsett detta är det väldigt populärt inom porrfilmer vilket är anledningen till att det även är väldigt förtjusande bland män.

Gör du det rätt så gör det inte ont

Det är viktigt att nämna att analsex bara är njutbart och något positivt så länge ingen är skadad eller har ont. Ändtarmsöppningen är ett naturligt torrt område och bildar inte fukt som vaginan gör, därför är det vikgigt att man alltid använder glidmedel för att undvika och förebygga eventuella skador. Många tror att ändtarmsöppningen töjs ut och inte dras tillbaka, vilket inte är sant. Bra analsex kan vara lika upphetsande för kvinnor som män och det kan leda till orgasm hos båda eftersom det finns många nerver och närvändslut i ändtarmsöppningen. Inom heterosexuella förhållanden är analsex en komplettering vid sidan om ”vanligt” samlag medan inom homosexuella könsakter det är en uppenbarhet då orgasmer kan uppnås genom att stimulera prostatan.

De första försöken

Kommunikation är nyckeln. Att dela med sina förväntningar med sin partner är väldigt viktigt även i samband med nya sexuella upplevelser. Det är rekommenderat att börja med att stimulera partnern med fingrarna, och sedan när partner har slappnat av kan man följa upp med resten. Många är rädda för akten och känner att det är motbjudande eftersom de finner det ohygieniskt eller har haft en dålig upplevelse då det gjorde ont.

De som tycker om akten tycker att det är speciellt på grund av att öppningen är trängre än vaginan vilket gör att upplevelsen blir mer intensiv.

Fördelen att inte behöva använda skydd

Detta påstående är självklart inte helt korrekt. Kvinnor kan självfallet inte  bli gravida på detta sättet men det är fortfarande viktigt att använda skydd då det är många bakterier som befinner sig i ändtarmen som kan orsaka olika sjukdomar om man inte tänker på hygien.

De viktigaste reglerna :

– Hygien är en av de viktigaste reglerna av alla. Det är även rekommenderat att tvätta sig eller ibland använda att lavemang.

– Använd alltid glidmedel även till förspel och sedan vid akten också (den bästa varianten är silikonbaserad). Ifall ni använder sexleksaker (dildo, plug etc.) så är det rekommenderat att använda glidmedel på dem med.

– Efter analsex bör man tvätta sig efter akten om man vill fortsätta med  vaginalsex med tanke på alla bakterier som kan spridas.

– Hitta positionen som är mest bekvämast och som inte gör ont för någon av de delaktiga. Slappna av så mycket som möjligt.

– Om du har sjukdomar eller komplikationer i samband med din ändtarm, så är det rekommenderat att avstå från denna form av sex.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s